B. ENERGIZED

 

Portfolio

DE OPDRACHT

Organiseer een webinar.

Vanuit het Rijksvastgoedbedrijf had ik de opdracht ontvangen om op 14 april de 1e editie van de RVB Marktmiddag te organiseren. Het RVB wilde graag in gesprek met de markt over een aantal opgaven die een plek innemen in de marktstrategie. Het was half maart en daar was de 1e complete lockdown, door toedoen van de Covid pandemie in Nederland. Alle (live) evenementen verdwenen uit de agenda’s. Wat nu? Hoe kunnen we in contact blijven met de markt en onze relaties en hoe kunnen we kennis uitwisselen?. Uiteindelijk kwamen we tot een oplossing, laten we hiervoor een webinar organiseren, als oploop naar de RVB Marktmiddag.

HET RESULTAAT

Een professioneel webinar, onder de titel RVB Marktstrategie, met diverse branchepartijen aan tafel, die onder leiding van gespreksleider Ronnie Overgoor in gesprek gingen met RVB’ers. Het webinar werd gelivestreamd vanuit een professionele studio in Amsterdam. De sprekers waren live in de studio aanwezig en online waren een groot aantal marktpartijen vertegenwoordig, die via de livestream deelnamen aan de gesprekken via de chat, de stellingen en poll vragen.

Wat leverde het event op? Veel waardevolle kennis vanuit de aanwezigen marktpartijen, die onder andere door de gesprekken aan tafel werd verkregen. Er was veel interactie, ook met de online deelnemers. Ook werd er waardevolle informatie verkregen via de chat. Tevens is er veel inzichten en inhoudelijke kennis verzameld door de antwoorden die de deelnemers gaven op de stellingen en poll vragen. Daarbij heeft de markt hierdoor ook het gevoel gehad dat zij betrokken zijn geweest en invloed hebben gehad op de ontwikkeling van de marktstrategie.

Meten is weten:

Het voordeel van zo’n online event? Alles is meetbaar via de data die te analyseren is na afloop van het online event. Na afloop van het webinar kun je statistieken bekijken, zoals het aantal deelnemers gedurende het event en de tijd dat zij aanwezig waren. Ook kun je terugzien wat de gezamenlijke resultaten waren per vraag en je kunt zelfs per persoon zien welke antwoord er is gegeven. Deze rapportages zijn voor het RVB van grote toegevoegde waarde geweest.

Bijkomende voordelen van een online event of webinar?

De data die afkomstig is van een online event, zoals antwoorden op polls, chats en enquêtes leveren zeer waardevolle informatie op.

Een bijkomend voordeel van het inzetten van polls en chats is de interactie. Je betrekt door het inrichten van dit soort vragen de kijker actief bij het programma. Daarbij voelen kijkers / deelnemers zich ook meer betrokkenen, omdat ze hun mening kunnen ventileren.

Je kunt tegen dezelfde kosten meer deelnemers bereiken en een grotere en bredere doelgroep bereiken.

De duur van het event wordt verlengt en het bereik wordt vergroot, omdat een online event wordt vastgelegd op camera en is terug te kijken. Dit is ook een toegevoegde waarde voor genodigden die tijdens de livestream niet konden kijken.

Het beeldmateriaal kan achteraf voor diverse marketing en sales doeleinden worden ingezet. Zo kun je bijvoorbeeld korte quotes delen van een online event, om mensen zo nieuwsgierig te maken naar de hele uitzending of het gehele gespreksonderwerp.

Een online event spaart het milieu. We rekende onlangs uit wat het scheelde aan milieu belasting als je bijvoorbeeld 300 mensen live op je event aanwezig zou hebben of ze online bereikt. Stel elke bezoeker rijdt voor jouw event 150 kilometer, er komen een aantal deelnemers niet opdagen, waardoor er ‘waste’ ontstaat van het eten dat overblijft. Toch er zonde.. Ik wil absoluut niet zeggen dat online events de live events van de toekomst gaan vervangen. Maar ik wil wel adviseren kritisch te kijken naar wat je wil bereiken met jouw event. Is het nodig om live bijeen te komen? Of kan het ook online? Online spaart niet alleen het milieu, maar kost ook minder tijd.

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw doelstellingen?

Neem vrijblijvend contact met mij op!

Britt. Eventmanager

Mijn naam is Britt van Engeland ofwel B. Your Event Manager.

Ik ben een ‘goal digger’. Direct, gepassioneerd en enthousiast, maar altijd met jouw doelstelling als voornaamste inspiratie.

B. Social

B. outstanding

Of je nu een online event, een groot en meeslepend (live) evenement of een ingetogen evenement met een intieme setting nodig hebt, ik regel het voor je. Op een persoonlijke en pro-actieve manier om samen met jou zo veel mogelijk resultaat uit jouw event te halen.

B. in touch

Ben je op zoek naar een bijzonder plan voor een event of heb je behoefte om te brainstormen met een eventprofessional? Stuur mij een bericht.

Reviews

Wil jij graag nog meer reacties lezen van opdrachtgevers? Klik dan hier.

"Een samenwerking met Britt staat gelijk aan een hoog niveau van efficiëntie, effectiviteit en kwaliteit. Haar ervaring met conceptontwikkeling -en uitvoering is een waardevolle toevoeging voor live communicatie en ideaal als klankbord voor iedere marketing manager. Haar positieve instelling en flexibele, maar doelgerichte procesbewaking zorgt ook voor een plezierige en duurzame samenwerking."

Trevor Leslie

Marketing Manager South Pole

"Britt heeft laten zien dat ze erg leergierig is. In de nieuwe omgeving (overheid) heeft ze haar plek snel gevonden, maar vooral haar krachten en kwaliteiten behouden en benut om verschillende projecten te realiseren. Wij hebben Britt ervaren als een denkende doener, met gevoel voor verhoudingen, luisterende oor en het koppelen van analyse aan aanpakken kreeg Britt voor elkaar wat ze wilde realiseren. Live Communicatie is voor PZH erg belangrijk. Britt heeft dit aspect in alle facetten in haar vingers: van het uitdragen van de toegevoegde waarde van Live Com, tot aan conceptontwikkeling, projectmanagement, procesbeheer en creativiteit toe. B. is Britt, met een krachtige glimlach, positief karakter en humor is zij een aanwinst voor iedere organisatie!"

Jean-Pierre Schuurmans

Provincie Zuid-Holland

Britt heeft een 1e paal festiviteit georganiseerd voor ons bouwbedrijf. Door haar creativiteit is het een event geworden zoals wij nog niet eerder hebben meegemaakt. Alle bewoners waren enthousiast over de entourage en de speciaal gemaakte film.

Wonen op Flakee

 

Britt heeft ons 6 maanden ondersteund bij de organisatie van een aantal belangrijke partner events en deelname aan beurzen. Britt is kundig  en professioneel en heeft altijd de klantbeleving in het vizier. Daarnaast is Britt in staat om te ontzorgen en alle details in zicht te hebben. Kortom een betrouwbare en kundige professional waarop je kan bouwen.

Edwin Roobol

Axis Communications B.V.

Britt is creatief, praktisch en heeft gevoel voor de doelgroep. Ze denkt mee, luistert goed en weet ideeën in de praktijk te vertalen. Ze geeft vertrouwen, werkt secuur, heeft oog voor het geheel en details. Denkt in oplossingen en is vasthoudend zonder dwingend te zijn. Vakvrouw met gouden hart.

Linda

Stichting Upside Down

Britt is een ervaren projectmanager en een ware duizendpoot. Werkt even effectief en professioneel achter áls voor de schermen. Komt ook op camera goed over en is daarmee ook nog geschikt voor presentatie werk voor je online events.

Een plezierige aanvulling op ons team!

Dirk Prijs

Directeur G14 & Genootschap van Eventmanagers

Hoe organiseer je een waanzinnig personeelsfeest? Wij zochten naar iemand die ons de zorg en organisatie uit handen kon nemen…. Natuurlijk dachten wij gelijk aan Britt!

Britt is enthousiast, creatief, vol goede ideeën, altijd bereikbaar, ziet geen problemen maar denkt in oplossingen, blijft rustig en is heel fijn om mee samen te werken.

Beste Britt, hartelijk dank voor alles. Het “Proud to be Stout” feest zullen wij nooit vergeten.

Bouwonderneming Stout

115 jarig jubileumfeest

Instagram