DE OPDRACHT
Organiseer het lanceringsevenement van het Touchdown magazine op een passende locatie, waarbij onze doelgroep aanwezig is en waarmee bekendheid wordt gegeven aan dit initiatief.
Het gaat in Nederland bij voorlichting over downsyndroom nog steeds vaak over gezondheidsrisico’s en alles wat er niet kan. Voor stichting De Upside van Down en vele betrokkenen is het in de afgelopen jaren duidelijks geworden dat er ook heel veel wél kan. Naast de zorgen zijn er zoveel leuke en gewone dingen te melden. Dingen die ook horen bij een leven met downsyndroom, maar die door vooroordelen en te weinig informatie nog relatief onbekend zijn.
Zo is Touchdown ontstaan. Een spraakmakend en hip magazine (160 pagina’s) dat eenmalig is uitgebracht en dat een beeld geeft van hoe een leven met downsyndroom er uit kan zien.
Voor de locatie van de lancering was gekozen voor Theaterfestival De Parade in Rotterdam. Een van de geïnterviewde vaders in Touchdown noemde zijn zoon een “levenskunstenaar”. Er was geen betere plaats te bedenken om het verhaal van deze levenskunstenaar te delen met de maatschappij dan op dit theaterfestival met zijn vele gezichten. Daarnaast gaven de voorstellingen op de Parade een kijkje in het leven en kon men genieten van alledaagse en wonderlijke belevenissen.
HET RESULTAAT
Het was een gedenkwaardige dag waarop de droom van Stichting De Upside van Down uitkwam. Oud-profvoetballer, ex-international en huidig jeugdtrainer van Ajax, Bryan Roy neemt het eerste exemplaar in ontvangst. Brian was eerder aanwezig op evenementen van De Upside van Down’ en vertelde dat dit zijn eigen kijk op het downsyndroom zeker heeft beïnvloed. Dat gunt hij de rest van Nederland ook. Hij gaf aan het heel bijzonder te vinden aanwezig te zijn op een feest waarop gewoon iedereen duidelijk liet blijken blij te zijn. Het was inderdaad een groot feest, dat gevierd werd met heel veel tekstschrijvers, journalisten, fotografen, stylisten en andere mensen die zich belangeloos hebben ingezet voor realisatie van het tijdschrift, de mensen die hun verhaal deelden en alle fotomodellen met en zonder downsyndroom. Het feest wordt compleet gemaakt met muziek van Pieke Janssen van TAKEacoustic en een optreden van de speciale dansgroep Dream-Team. Ook ambassadeur en theatermaker Mark Haayema en Mr. Poehaa, duurzaam, schoon en natuurlijk Circustheater waren bereid mee te werken aan deze bijzondere dag.