B. ENERGIZED

 

Portfolio

DE OPDRACHT 

Organiseer het lanceringsevenement van het Touchdown magazine op een passende locatie, waarbij onze doelgroep aanwezig is en waarmee bekendheid wordt gegeven aan dit initiatief. 

Het gaat in Nederland bij voorlichting over downsyndroom nog steeds vaak over gezondheidsrisico’s en alles wat er niet kan. Voor stichting De Upside van Down en vele betrokkenen is het in de afgelopen jaren duidelijks geworden dat er ook heel veel wél kan. Naast de zorgen zijn er zoveel leuke en gewone dingen te melden. Dingen die ook horen bij een leven met downsyndroom, maar die door vooroordelen en te weinig informatie nog relatief onbekend zijn.

Zo is Touchdown ontstaan. Een spraakmakend en hip magazine (160 pagina’s) dat eenmalig is uitgebracht en dat een beeld geeft van hoe een leven met downsyndroom er uit kan zien.

Voor de locatie van de lancering was gekozen voor Theaterfestival De Parade in Rotterdam. Een van de geïnterviewde vaders in Touchdown noemde zijn zoon een “levenskunstenaar”. Er was geen betere plaats te bedenken om het verhaal van deze levenskunstenaar te delen met de maatschappij dan op dit theaterfestival met zijn vele gezichten. Daarnaast gaven de voorstellingen op de Parade een kijkje in het leven en kon men genieten van alledaagse en wonderlijke belevenissen.

HET RESULTAAT

Het was een gedenkwaardige dag waarop de droom van Stichting De Upside van Down uitkwam. Oud-profvoetballer, ex-international en huidig jeugdtrainer van Ajax, Bryan Roy neemt het eerste exemplaar in ontvangst. Brian was eerder aanwezig op evenementen van De Upside van Down’ en vertelde dat dit zijn eigen kijk op het downsyndroom zeker heeft beïnvloed. Dat gunt hij de rest van Nederland ook. Hij gaf aan het heel bijzonder te vinden aanwezig te zijn op een feest waarop gewoon iedereen duidelijk liet blijken blij te zijn. Het was inderdaad een groot feest, dat gevierd werd met heel veel tekstschrijvers, journalisten, fotografen, stylisten en andere mensen die zich belangeloos hebben ingezet voor realisatie van het tijdschrift, de mensen die hun verhaal deelden en alle fotomodellen met en zonder downsyndroom. Het feest wordt compleet gemaakt met muziek van Pieke Janssen van TAKEacoustic en een optreden van de speciale dansgroep Dream-Team. Ook ambassadeur en theatermaker Mark Haayema en Mr. Poehaa, duurzaam, schoon en natuurlijk Circustheater waren bereid mee te werken aan deze bijzondere dag.

Britt. Eventmanager

Mijn naam is Britt van Engeland ofwel B. Your Event Manager.

Ik ben een ‘goal digger’. Direct, gepassioneerd en enthousiast, maar altijd met jouw doelstelling als voornaamste inspiratie.

B. Social

B. outstanding

Of je nu een online event, een groot en meeslepend (live) evenement of een ingetogen evenement met een intieme setting nodig hebt, ik regel het voor je. Op een persoonlijke en pro-actieve manier om samen met jou zo veel mogelijk resultaat uit jouw event te halen.

B. in touch

Ben je op zoek naar een bijzonder plan voor een event of heb je behoefte om te brainstormen met een eventprofessional? Stuur mij een bericht.

Reviews

Wil jij graag nog meer reacties lezen van opdrachtgevers? Klik dan hier.

"Een samenwerking met Britt staat gelijk aan een hoog niveau van efficiëntie, effectiviteit en kwaliteit. Haar ervaring met conceptontwikkeling -en uitvoering is een waardevolle toevoeging voor live communicatie en ideaal als klankbord voor iedere marketing manager. Haar positieve instelling en flexibele, maar doelgerichte procesbewaking zorgt ook voor een plezierige en duurzame samenwerking."

Trevor Leslie

Marketing Manager South Pole

"Britt heeft laten zien dat ze erg leergierig is. In de nieuwe omgeving (overheid) heeft ze haar plek snel gevonden, maar vooral haar krachten en kwaliteiten behouden en benut om verschillende projecten te realiseren. Wij hebben Britt ervaren als een denkende doener, met gevoel voor verhoudingen, luisterende oor en het koppelen van analyse aan aanpakken kreeg Britt voor elkaar wat ze wilde realiseren. Live Communicatie is voor PZH erg belangrijk. Britt heeft dit aspect in alle facetten in haar vingers: van het uitdragen van de toegevoegde waarde van Live Com, tot aan conceptontwikkeling, projectmanagement, procesbeheer en creativiteit toe. B. is Britt, met een krachtige glimlach, positief karakter en humor is zij een aanwinst voor iedere organisatie!"

Jean-Pierre Schuurmans

Provincie Zuid-Holland

Britt heeft een 1e paal festiviteit georganiseerd voor ons bouwbedrijf. Door haar creativiteit is het een event geworden zoals wij nog niet eerder hebben meegemaakt. Alle bewoners waren enthousiast over de entourage en de speciaal gemaakte film.

Wonen op Flakee

 

Britt heeft ons 6 maanden ondersteund bij de organisatie van een aantal belangrijke partner events en deelname aan beurzen. Britt is kundig  en professioneel en heeft altijd de klantbeleving in het vizier. Daarnaast is Britt in staat om te ontzorgen en alle details in zicht te hebben. Kortom een betrouwbare en kundige professional waarop je kan bouwen.

Edwin Roobol

Axis Communications B.V.

Britt is creatief, praktisch en heeft gevoel voor de doelgroep. Ze denkt mee, luistert goed en weet ideeën in de praktijk te vertalen. Ze geeft vertrouwen, werkt secuur, heeft oog voor het geheel en details. Denkt in oplossingen en is vasthoudend zonder dwingend te zijn. Vakvrouw met gouden hart.

Linda

Stichting Upside Down

Britt is een ervaren projectmanager en een ware duizendpoot. Werkt even effectief en professioneel achter áls voor de schermen. Komt ook op camera goed over en is daarmee ook nog geschikt voor presentatie werk voor je online events.

Een plezierige aanvulling op ons team!

Dirk Prijs

Directeur G14 & Genootschap van Eventmanagers

Hoe organiseer je een waanzinnig personeelsfeest? Wij zochten naar iemand die ons de zorg en organisatie uit handen kon nemen…. Natuurlijk dachten wij gelijk aan Britt!

Britt is enthousiast, creatief, vol goede ideeën, altijd bereikbaar, ziet geen problemen maar denkt in oplossingen, blijft rustig en is heel fijn om mee samen te werken.

Beste Britt, hartelijk dank voor alles. Het “Proud to be Stout” feest zullen wij nooit vergeten.

Bouwonderneming Stout

115 jarig jubileumfeest

Instagram