B. ENERGIZED

 

Portfolio

Op woensdag 14 september 2022 heeft Zijne Majesteit de Koning het gerenoveerde hoofdgebouw van het Zuid-Hollandse provinciehuis officieel geopend. Het gebouw is klaar voor de toekomst! Licht, duurzaam, innovatief en gerenoveerd met oog voor behoud van historie; wat in alle facetten van de opening tot uiting kwam.

DE OPDRACHT

Bij zo’n niet alledaagse opening met koninklijk bezoek hoort een bijzonder op maat gemaakt programma. Aan mij de taak om als projectleider aan de slag te gaan met het ontwikkelen en organiseren van een uniek openingsprogramma, waarin verrassen, vermaken, cultuur, historie, architectuur en een blik naar toekomst centraal stonden. We bedachten een concept en gingen opzoek naar leveranciers met wie we deze ideeën tot werkelijkheid konden maken. 


HET RESULTAAT

Het programma werd afgetrapt met ‘De energie van Zuid-Holland’, een dansshow waarin het scherm dat in de evenementenhal hangt (van 24 x 5 meter) tot leven kwam. Het samenspel van muziek, dans en beeld stond symbool voor de energiebronnen van de toekomst en verwees daarmee direct naar het gerenoveerde en verduurzaamde provinciehuis.

Historicus en Flashmob
Naast het welkomstwoord van de commissaris van de Koning en een beeldend videogedicht van de provinciedichter over Zuid-Holland, vormde vooral het verhaal over de rijke historie van de provincie Zuid-Holland de rode draad van de middag. Dit verhaal werd, tussen de verschillende programmaonderdelen door, op zintuigprikkelende wijze verteld door Tijmen Dokter, prijswinnaar als de jonge historicus van het Jaar 2021. Tijdens zijn verhaal nam het levensgrote scherm de aanwezigen mee terug in de tijd door verschillende beelden te vertonen. 

Tevens werden de Koning en aanwezigen muzikaal verrast door een jonge singer-songwriter en leden van een symfonieorkest. Dit muzikale optreden, leidde naar het hoogtepunt van de middag: de officiële opening.

Het officiële openingsmoment: nieuw, maar met behoud van traditie

Het traditionele lintje werd voor deze gelegenheid verruild voor een heuse biometrische handscan. De Koning plaatste zijn hand op de scan positie. Hiermee stroomde de energie die tijdens de openingsact het pand was binnengestroomd het pand verder in en kwam het opnieuw samen rondom de hand van de Koning. Hiermee kwam het pand met de nieuwe energie tot leven en opende de deuren in het midden van de zaal; de entree richting de Statenzaal.

Aldaar onthulde Willem-Alexander, in gezelschap van de aanwezige Statenleden geheel volgens traditie, een plaquette. Eerder openden zijn grootmoeder Koningin Juliana en moeder Koningin Beatrix het provinciehuis in de jaren ’70 en ’90, waarbij ook een plaquette werd onthuld. Deze derde plaquette maakt de cirkel nu rond en markeert de band tussen Koningshuis en het provinciehuis.

Rondleiding met uitzicht
Tijdens een rondleiding kon de Koning met eigen ogen zien hoe de uitgangspunten van de renovatie – circulariteit, duurzaamheid, innovatie en transparantie – in de praktijk zijn vertaald. De tour eindigde op het balkon met een prachtig uitzicht op de skyline van Den Haag.

Het koninklijk bezoek werd afgesloten met een informele bijeenkomst en diverse gesprekken met medewerkers van de provincie.

Benieuwd?
Bekijk hieronder de aftermovie van dit event

Britt. Eventmanager

Mijn naam is Britt van Engeland ofwel B. Your Event Manager.

Ik ben een ‘goal digger’. Direct, gepassioneerd en enthousiast, maar altijd met jouw doelstelling als voornaamste inspiratie.

B. Social

B. outstanding

Of je nu een online event, een groot en meeslepend (live) evenement of een ingetogen evenement met een intieme setting nodig hebt, ik regel het voor je. Op een persoonlijke en pro-actieve manier om samen met jou zo veel mogelijk resultaat uit jouw event te halen.

B. in touch

Ben je op zoek naar een bijzonder plan voor een event of heb je behoefte om te brainstormen met een eventprofessional? Stuur mij een bericht.

Reviews

Wil jij graag nog meer reacties lezen van opdrachtgevers? Klik dan hier.

"Een samenwerking met Britt staat gelijk aan een hoog niveau van efficiëntie, effectiviteit en kwaliteit. Haar ervaring met conceptontwikkeling -en uitvoering is een waardevolle toevoeging voor live communicatie en ideaal als klankbord voor iedere marketing manager. Haar positieve instelling en flexibele, maar doelgerichte procesbewaking zorgt ook voor een plezierige en duurzame samenwerking."

Trevor Leslie

Marketing Manager South Pole

"Britt heeft laten zien dat ze erg leergierig is. In de nieuwe omgeving (overheid) heeft ze haar plek snel gevonden, maar vooral haar krachten en kwaliteiten behouden en benut om verschillende projecten te realiseren. Wij hebben Britt ervaren als een denkende doener, met gevoel voor verhoudingen, luisterende oor en het koppelen van analyse aan aanpakken kreeg Britt voor elkaar wat ze wilde realiseren. Live Communicatie is voor PZH erg belangrijk. Britt heeft dit aspect in alle facetten in haar vingers: van het uitdragen van de toegevoegde waarde van Live Com, tot aan conceptontwikkeling, projectmanagement, procesbeheer en creativiteit toe. B. is Britt, met een krachtige glimlach, positief karakter en humor is zij een aanwinst voor iedere organisatie!"

Jean-Pierre Schuurmans

Provincie Zuid-Holland

Britt heeft een 1e paal festiviteit georganiseerd voor ons bouwbedrijf. Door haar creativiteit is het een event geworden zoals wij nog niet eerder hebben meegemaakt. Alle bewoners waren enthousiast over de entourage en de speciaal gemaakte film.

Wonen op Flakee

 

Britt heeft ons 6 maanden ondersteund bij de organisatie van een aantal belangrijke partner events en deelname aan beurzen. Britt is kundig  en professioneel en heeft altijd de klantbeleving in het vizier. Daarnaast is Britt in staat om te ontzorgen en alle details in zicht te hebben. Kortom een betrouwbare en kundige professional waarop je kan bouwen.

Edwin Roobol

Axis Communications B.V.

Britt is creatief, praktisch en heeft gevoel voor de doelgroep. Ze denkt mee, luistert goed en weet ideeën in de praktijk te vertalen. Ze geeft vertrouwen, werkt secuur, heeft oog voor het geheel en details. Denkt in oplossingen en is vasthoudend zonder dwingend te zijn. Vakvrouw met gouden hart.

Linda

Stichting Upside Down

Britt is een ervaren projectmanager en een ware duizendpoot. Werkt even effectief en professioneel achter áls voor de schermen. Komt ook op camera goed over en is daarmee ook nog geschikt voor presentatie werk voor je online events.

Een plezierige aanvulling op ons team!

Dirk Prijs

Directeur G14 & Genootschap van Eventmanagers

Hoe organiseer je een waanzinnig personeelsfeest? Wij zochten naar iemand die ons de zorg en organisatie uit handen kon nemen…. Natuurlijk dachten wij gelijk aan Britt!

Britt is enthousiast, creatief, vol goede ideeën, altijd bereikbaar, ziet geen problemen maar denkt in oplossingen, blijft rustig en is heel fijn om mee samen te werken.

Beste Britt, hartelijk dank voor alles. Het “Proud to be Stout” feest zullen wij nooit vergeten.

Bouwonderneming Stout

115 jarig jubileumfeest

Instagram