B. ENERGIZED

 

Portfolio

DE OPDRACHT

Ontwikkel een tot de verbeelding sprekend programma voor de Nationale viering van de Bevrijding op 5 mei 2021.

Jaarlijks herdenken we op 4 mei de Tweede Wereld oorlog en vieren we op 5 mei onze vrijheid. In 2020 was Nederland 75 jaar een vrij land en dat zou groots gevierd worden. De 5 mei-lezing zou dit jaar in de provincie Zuid-Holland plaatsvinden, maar corona gooide roet in het eten. Daarom was dit jaar (2021) de eer opnieuw aan Zuid-Holland als gastprovincie, met als thema ‘Na 75 jaar vrijheid’. In 2020 waren er al diverse activiteiten opgestart om stil te staan bij ’75 jaar vrijheid’. In 2021 werd het project hervat en ben ik aangesteld als een van de 2 projectleiders. Hierin was ik verantwoordelijk voor alle communicatie-aspecten, het bedenken en ontwikkelen van een aantal campagnes en de invulling van de gastrol van de provincie voor de 5 mei-lezing in het Kunstmuseum.

Samen met het Nationaal Comité 4 en 5 mei ontwikkelden wij een tot de verbeelding sprekend programma voor de Nationale viering van de Bevrijding op 5 mei 2021.

HET RESULTAAT

Ook dit jaar moesten we creatief zijn, omdat fysieke bijeenkomsten nog niet mogelijk waren. In aanloop naar 5 mei bedacht ik een aantal campagnes, voor verschillende doelgroepen, om stil te staan bij ‘Na 75 jaar vrijheid’ en de gastrol van de Provincie Zuid-Holland.

Verhalen om nooit te vergeten:

Met ‘Verhalen om nooit te vergeten’ riep de provincie Zuid-Holland kinderen op om filmpjes te maken met verhalen van mensen die zelf een oorlog hebben meegemaakt. Dat kon de Tweede Wereldoorlog zijn of een andere oorlog. Het project bracht jong en oud bij elkaar en stimuleerde verbondenheid.

Kinderen bezochten, belden, skypten of appten met hun grootouders of anderens die een oorlog hebben meegemaakt. Ze stelden hen vragen en verfilmden het verhaal. Op deze manier gaan  deze verhalen nooit verloren.Want het is belangrijk dat wij van deze verhalen kunnen leren.

Kinderen konden individueel of met hunschool meedoenaan dit initiatief. OBS Ypenburg won hiermee een bezoek van commissaris van de Koning, Jaap Smit. In de klas ging hij met de leerlingen in gesprek over ‘vrijheid’.

Documentaire

In aanloop naar 5 mei liet ik samen met het Kunstmuseum een documentaire maken door Omroep West. Centraal hierin stond: Wat is vrijheid, hoe voelt het en hoe belangrijk is het om die vrijheid te koesteren? Ook doken we dieper in de gastrol van de provincie Zuid-Holland en de geschiedenis van het Kunstmuseum. Een locatie met een symbolische waarde; hier hangt hét schilderij dat de vrijheid symboliseert, de Victory Boogie Woogie van Piet Mondriaan. In ‘Na 75 jaar vrijheid’ staat de zoektocht naar het gevoel van vrijheid in de provincie Zuid-Holland centraal.

Graffiti

Het provinciehuis onderging op dat momenteen renovatie. Om dit af te schermen staan er diverse schuttingen. Speciaal voor 5 mei lieten we deze schuttingen bespuiten door 15 graffiti artists uit Zuid-Holland. Zij exposeerden op de meer dan 100 meter lange schuttingen diverse uitingen in het thema ‘vrijheid’. 

De 5 mei-lezing

De Nationale Viering van de Bevrijding begon op 5 mei in de provincie Zuid-Holland, in het Kunstmuseum in Den Haag. De 5 mei-lezing werd gehouden door bondskanselier Angela Merkel, via een live-verbinding vanuit Berlijn. Een historisch moment!

De 12-jarige Mily Al-Azzazi hield de 5 mei-kinderlezing. Een achttal studenten ging vervolgens met bondskanselier Merkel en minister-president Rutte in gesprek over vrijheid.

Voor het museum, op een podium in de vijver, verzorgde Ambassadeur van de Vrijheid Davina Michelle een optreden. Aansluitend ontstak Rutte het Bevrijdingsvuur: het startsein voor de (online) activiteiten op 5 mei.

Den Haag, 05–05-2021 Nationale viering Bevrijdingsdag met 5 mei-lezing van Angela Merkel en Minister President Mark Rutte. FOTO MARTIJN BEEKMAN
Het ontsteken van het Bevrijdingsvuur – FOTO MARTIJN BEEKMAN
Graffiti ‘Na 75 jaar vrijheid’ | Artdenaline – Patrick Goos
‘Verhalen om nooit te vergeten’ | Schoolbezoek commissaris van de Koning Jaap Smit – Provincie Zuid-Holland
www.verhalenomnooittevergeten.nl
Interview ‘Verhalen om nooit te vergeten’ | Schie TV

Britt. Eventmanager

Mijn naam is Britt van Engeland ofwel B. Your Event Manager.

Ik ben een ‘goal digger’. Direct, gepassioneerd en enthousiast, maar altijd met jouw doelstelling als voornaamste inspiratie.

B. Social

B. outstanding

Of je nu een online event, een groot en meeslepend (live) evenement of een ingetogen evenement met een intieme setting nodig hebt, ik regel het voor je. Op een persoonlijke en pro-actieve manier om samen met jou zo veel mogelijk resultaat uit jouw event te halen.

B. in touch

Ben je op zoek naar een bijzonder plan voor een event of heb je behoefte om te brainstormen met een eventprofessional? Stuur mij een bericht.

Reviews

Wil jij graag nog meer reacties lezen van opdrachtgevers? Klik dan hier.

"Een samenwerking met Britt staat gelijk aan een hoog niveau van efficiëntie, effectiviteit en kwaliteit. Haar ervaring met conceptontwikkeling -en uitvoering is een waardevolle toevoeging voor live communicatie en ideaal als klankbord voor iedere marketing manager. Haar positieve instelling en flexibele, maar doelgerichte procesbewaking zorgt ook voor een plezierige en duurzame samenwerking."

Trevor Leslie

Marketing Manager South Pole

"Britt heeft laten zien dat ze erg leergierig is. In de nieuwe omgeving (overheid) heeft ze haar plek snel gevonden, maar vooral haar krachten en kwaliteiten behouden en benut om verschillende projecten te realiseren. Wij hebben Britt ervaren als een denkende doener, met gevoel voor verhoudingen, luisterende oor en het koppelen van analyse aan aanpakken kreeg Britt voor elkaar wat ze wilde realiseren. Live Communicatie is voor PZH erg belangrijk. Britt heeft dit aspect in alle facetten in haar vingers: van het uitdragen van de toegevoegde waarde van Live Com, tot aan conceptontwikkeling, projectmanagement, procesbeheer en creativiteit toe. B. is Britt, met een krachtige glimlach, positief karakter en humor is zij een aanwinst voor iedere organisatie!"

Jean-Pierre Schuurmans

Provincie Zuid-Holland

Britt heeft een 1e paal festiviteit georganiseerd voor ons bouwbedrijf. Door haar creativiteit is het een event geworden zoals wij nog niet eerder hebben meegemaakt. Alle bewoners waren enthousiast over de entourage en de speciaal gemaakte film.

Wonen op Flakee

 

Britt heeft ons 6 maanden ondersteund bij de organisatie van een aantal belangrijke partner events en deelname aan beurzen. Britt is kundig  en professioneel en heeft altijd de klantbeleving in het vizier. Daarnaast is Britt in staat om te ontzorgen en alle details in zicht te hebben. Kortom een betrouwbare en kundige professional waarop je kan bouwen.

Edwin Roobol

Axis Communications B.V.

Britt is creatief, praktisch en heeft gevoel voor de doelgroep. Ze denkt mee, luistert goed en weet ideeën in de praktijk te vertalen. Ze geeft vertrouwen, werkt secuur, heeft oog voor het geheel en details. Denkt in oplossingen en is vasthoudend zonder dwingend te zijn. Vakvrouw met gouden hart.

Linda

Stichting Upside Down

Britt is een ervaren projectmanager en een ware duizendpoot. Werkt even effectief en professioneel achter áls voor de schermen. Komt ook op camera goed over en is daarmee ook nog geschikt voor presentatie werk voor je online events.

Een plezierige aanvulling op ons team!

Dirk Prijs

Directeur G14 & Genootschap van Eventmanagers

Hoe organiseer je een waanzinnig personeelsfeest? Wij zochten naar iemand die ons de zorg en organisatie uit handen kon nemen…. Natuurlijk dachten wij gelijk aan Britt!

Britt is enthousiast, creatief, vol goede ideeën, altijd bereikbaar, ziet geen problemen maar denkt in oplossingen, blijft rustig en is heel fijn om mee samen te werken.

Beste Britt, hartelijk dank voor alles. Het “Proud to be Stout” feest zullen wij nooit vergeten.

Bouwonderneming Stout

115 jarig jubileumfeest

Instagram