B. ENERGIZED

 

Portfolio

Britt van Engeland is de kracht achter B. Your Event Manager. Met haar bedrijf organiseert ze allerlei evenementen tot in de puntjes. Wij interviewden haar over het ondernemerschap en haar deelname aan de FOTY Awards. Het interview is onderdeel van een interviewserie die mede mogelijk wordt gemaakt door onze hoofdpartners NS-Business CardKnab en MINI.

Hoe en waarom ben je ondernemer geworden?

Sinds mijn studententijd koesterde ik al de wens om ooit als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan. Deze stap wilde ik niet direct na mijn studie oppakken, daarom koos ik ervoor om eerst te leren van andere professionals. Ook was ik benieuwd naar de diverse kanten van de evenementenbranche en daarom heb ik in zowel de MICE branche, Eventmarketing, Eventstyling maar ook bij Charity events ervaring opgedaan. Nadat ik een breed scala aan evenementen heb mogen organiseren, durfde ik begin 2017 de stap te maken om de starten met mijn lang gekoesterde wens.

Wat doe je precies en voor wie?

Ik ben freelance eventmanager. Mijn opdrachtgevers en ook de contractvorm zijn zeer divers. Zo werk ik op freelance basis bij organisatiebureaus of werk ik voor een vast bedrag bij de eindklant. Dit kan zowel B2B als B2C zijn of voor privé evenementen. Daarnaast ben ik al jaren betrokken bij organisaties die zich inzetten voor het maatschappelijke belang ofwel goede doelen. Het gevoel dat ik met mijn kennis en ervaring iets kan bijdragen aan mensen die het hard nodig hebben, maakt mij blij.

Waarom doe je mee aan de FOTY Awards?

Deze nominatie is een kans om meer naamsbekendheid te generen. Daarnaast lijkt het me ook een mooie kans om andere gepassioneerde freelancers te leren kennen. Uiteraard vind ik het een grote eer dat ik genomineerd ben.

Wat maakt jou uniek ten opzichte van andere ondernemers?

Ik ben nieuwsgierig, soms ook eigenwijs, zit vol met ideeën en organiseren zit in mijn DNA. Ik merk dat ik met deze eigenschappen in staat ben een passend en uniek event te organiseren voor mijn opdrachtgevers en hun verwachtingen weet te overtreffen. Daarnaast krijg ik wel eens het compliment dat ik veel energie geef en andere mensen weet te inspireren met mijn ideeën.

Hoe kom je aan klanten en waar zitten jouw klanten?

Ik werk voor opdrachtgevers door heel het land. De ene keer krijg ik een nieuwe opdracht via een netwerkevent en de andere keer via LinkedIn of een andere ontmoeting. Meestal krijg ik mijn nieuwe opdrachten via mond-tot-mondreclame.

Hoeveel ben je waard per uur?

Dit vind ik een wat ongemakkelijke vraag, tevens is het geheel afhankelijk van de opdrachtgever. Bij de organisatiebureaus gaat het vooral om een lage prijs en bij de eindklant is de prijs ondergeschikt en gaat het vooral om een gaaf eindproduct.

Hoe blijf je op de hoogte van je vakgebied?

Branche-gerelateerde organisaties en vakgenoten volg ik door middel van nieuwsbrieven, tijdschriften en boeken, tevens bezoek ik regelmatig evenementen. Ook ben ik aangesloten bij een netwerk voor eventmanagers en communicatieprofessionals.

Wat doe je over 5 jaar?

Ik heb nog nooit spijt gehad van mijn beroepskeuze en de stap naar zelfstandig ondernemer. Mijn vak is mijn werk maar ook mijn hobby en geeft mij energie en een voldaan gevoel. Dus over 5 jaar doe ik hetzelfde als nu!

Hoe zie jij je toekomst?

Het is mijn droom om nog veel evenementen te mogen organiseren, het liefst events die echt iets betekenen en bijdragen aan de maatschappij, aan een wereld waarin meer acceptatie is voor elk type mens, ongeacht verschillen van kleur, geloofsovertuiging, kennis en kunde. Een betere wereld waarin iedereen gelijk is en liefde in overvloed. Dat wil toch iedereen?

Hoe hou je je werk leuk?

Door met mensen samen te werken met wie je een spreekwoordelijke ‘klik’ hebt. Daarbij blijf ik mezelf graag ontwikkelen en uitdagen en probeer ik mijn werk zo in te richten dat ik een goede balans heb qua inspanning en ontspanning.

Wat is jouw belangrijkste tip voor andere freelancers, interim professionals en zzp’ers in Nederland?

Doe wat je leuk vindt en wat bij je past! Probeer te luisteren naar je intuïtie. Durf te leren van jezelf en van anderen. Dat gaat met vallen en opstaan, maar als je doet waar je hart ligt voelt ‘werken’ nooit als iets dat moet, maar als iets dat je graag doet met een bepaald doel.

Britt. Eventmanager

Mijn naam is Britt van Engeland ofwel B. Your Event Manager.

Ik ben een ‘goal digger’. Direct, gepassioneerd en enthousiast, maar altijd met jouw doelstelling als voornaamste inspiratie.

B. Social

B. outstanding

Of je nu een online event, een groot en meeslepend (live) evenement of een ingetogen evenement met een intieme setting nodig hebt, ik regel het voor je. Op een persoonlijke en pro-actieve manier om samen met jou zo veel mogelijk resultaat uit jouw event te halen.

B. in touch

Ben je op zoek naar een bijzonder plan voor een event of heb je behoefte om te brainstormen met een eventprofessional? Stuur mij een bericht.

Reviews

Wil jij graag nog meer reacties lezen van opdrachtgevers? Klik dan hier.

"Een samenwerking met Britt staat gelijk aan een hoog niveau van efficiëntie, effectiviteit en kwaliteit. Haar ervaring met conceptontwikkeling -en uitvoering is een waardevolle toevoeging voor live communicatie en ideaal als klankbord voor iedere marketing manager. Haar positieve instelling en flexibele, maar doelgerichte procesbewaking zorgt ook voor een plezierige en duurzame samenwerking."

Trevor Leslie

Marketing Manager South Pole

"Britt heeft laten zien dat ze erg leergierig is. In de nieuwe omgeving (overheid) heeft ze haar plek snel gevonden, maar vooral haar krachten en kwaliteiten behouden en benut om verschillende projecten te realiseren. Wij hebben Britt ervaren als een denkende doener, met gevoel voor verhoudingen, luisterende oor en het koppelen van analyse aan aanpakken kreeg Britt voor elkaar wat ze wilde realiseren. Live Communicatie is voor PZH erg belangrijk. Britt heeft dit aspect in alle facetten in haar vingers: van het uitdragen van de toegevoegde waarde van Live Com, tot aan conceptontwikkeling, projectmanagement, procesbeheer en creativiteit toe. B. is Britt, met een krachtige glimlach, positief karakter en humor is zij een aanwinst voor iedere organisatie!"

Jean-Pierre Schuurmans

Provincie Zuid-Holland

Britt heeft een 1e paal festiviteit georganiseerd voor ons bouwbedrijf. Door haar creativiteit is het een event geworden zoals wij nog niet eerder hebben meegemaakt. Alle bewoners waren enthousiast over de entourage en de speciaal gemaakte film.

Wonen op Flakee

 

Britt heeft ons 6 maanden ondersteund bij de organisatie van een aantal belangrijke partner events en deelname aan beurzen. Britt is kundig  en professioneel en heeft altijd de klantbeleving in het vizier. Daarnaast is Britt in staat om te ontzorgen en alle details in zicht te hebben. Kortom een betrouwbare en kundige professional waarop je kan bouwen.

Edwin Roobol

Axis Communications B.V.

Britt is creatief, praktisch en heeft gevoel voor de doelgroep. Ze denkt mee, luistert goed en weet ideeën in de praktijk te vertalen. Ze geeft vertrouwen, werkt secuur, heeft oog voor het geheel en details. Denkt in oplossingen en is vasthoudend zonder dwingend te zijn. Vakvrouw met gouden hart.

Linda

Stichting Upside Down

Britt is een ervaren projectmanager en een ware duizendpoot. Werkt even effectief en professioneel achter áls voor de schermen. Komt ook op camera goed over en is daarmee ook nog geschikt voor presentatie werk voor je online events.

Een plezierige aanvulling op ons team!

Dirk Prijs

Directeur G14 & Genootschap van Eventmanagers

Hoe organiseer je een waanzinnig personeelsfeest? Wij zochten naar iemand die ons de zorg en organisatie uit handen kon nemen…. Natuurlijk dachten wij gelijk aan Britt!

Britt is enthousiast, creatief, vol goede ideeën, altijd bereikbaar, ziet geen problemen maar denkt in oplossingen, blijft rustig en is heel fijn om mee samen te werken.

Beste Britt, hartelijk dank voor alles. Het “Proud to be Stout” feest zullen wij nooit vergeten.

Bouwonderneming Stout

115 jarig jubileumfeest

Instagram